Blogger tarafından desteklenmektedir.

İskilip Keşkeği nedir ? İskilip Keşkeği tarifi.


Ramazan ayı geldi. Her Ramazan ayında İskilip ve çevresinde iftar sofralarının olmazsa olmazlarındandır keşkek. Toprak zeminli fırınlarda pişirilir ve fotoğrafta da gördüğünüz gibi üzeri çok güzel kızarır. Tarifi aşağıdadır.
Tarifi: 1 su bardağı keşkek, 1 yemek kaşığı tere yağı, 250 gram dana eti, 1 adet kuru soğan, 1 tatlı kaşığı salça, yeteri kadar tuz çömleğin içine atılır.Yeterince su konulur. Sabah saatlerinde fırına verilir. Akşam saatlerinde alınır Yaklaşık 8 saatte pişer. Keşkek fırınları mahallelerde bulunmakta ve gelenek günümüzde de yaşatılmaktadır.(Verilen tarifteki ölçüler pişirilecek çömleğin büyüklüğü yada küçüklüğüne göre değişiklik gösterir.)

0 yorum:

Yorum Gönder